Dvakrát ukradené jízdní kolo se znovu vrátilo k majiteli

Ilustrační foto

ZLÍN – Nejspíš zakleté jízdní kolo se už podruhé v tomto roce stalo cílem zlodějů. Ani tentokrát se ale z krádeže dlouho neradovali a majitel se s kolem opět shledal.

Jízdní kolo zmizelo poprvé během noci v květnu loňského roku z chodby bytového domu ve Zlíně. „Kriminalisté už ráno věděli, kde kolo hledat a doslova během pár hodin znali pachatele a našli i odcizené jízdní kolo, byť upravené k nepoznání. Zloděj tehdy skončil za mřížemi, protože to nebyla jediná krádež, kterou měl na svědomí,“ připomněla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podruhé zmizelo totéž jízdní kolo před pár dny během pouhé jedné hodiny přímo z náměstí Míru ve Zlíně, kde bylo lankovým zámkem přivázané k dalším jízdním kolům zaparkovaným u radnice. „Kriminalisté začali po pachatelích pátrat hned následující den ráno, kdy se o krádeži dozvěděli. V průběhu dne zjistili, že stejný muž, který odcizil jízdní kolo, ukradl před pár dny také notebook z prodejny ve Zlíně. Po dalším rozpracování případu už věděli, že se jedná o čtyřicetiletého recidivistu z Uherského Hradiště, který má na svědomí další trestnou činnost zejména majetkového charakteru,“ vylíčila Kozumplíková.

Uherskohradišťští kriminalisté během odpoledne vypátrali pachatele i jízdní kolo a za pár dní ho vrátili majiteli. „Zloděj je podezřelý z několika trestných činů majetkového charakteru. Policisté proto podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, což soudce okresního soudu akceptoval a recidivista skončil včera ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela mluvčí.