Dvě hradecké stavby se těší velkému zájmu

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – Ministerstvo obchodu a průmyslu ocenilo dva projekty v „salonu republiky“. Jedním je rekonstrukce ulice, druhým přestavba na obytný dům v Kuklenách.

Královéhradecká metropole získala ocenění od odborné poroty za dvě stavby. První je ulice Hlavní, rekonstrukce začala v roce 2020 a byla dokončená loni. Silnice má nový povrch, došlo ke zpevnění chodníků i obnově přilehlé zeleně. Druhou je objekt bývalé koželužny v Kuklenách, který se proměnil na obytný dům zvaný Cihlovka 1. „Obytný komplex má dvaadvacet bytových jednotek a na střeše jsou umístěny fotovoltaické články akumulující přebytečnou energii do zásobníků s vodou. Cihlovka 1 je postavená tak, aby uchovávala maximum tepla uvnitř. Tato oceněná stavba odstartovala etapu výstavby a rekonstrukcí v komplexu bývalé koželužny, kde v následujících letech dojde ke kompletní renovaci a vznikne nová městská část i s náměstím,“ dodává za město Barbora Petrovičová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.