Handicapované děti dostanou od Prahy 10 půl milionu!

PRAHA – Celkem 24 rodin dětí s těžkým zdravotním postižením se rozhodla podpořit Rada městské části Prahy 10. V úterý schválila všechny žádosti, které radnice dostala za druhé pololetí školního roku 2021-222. Na podporu půjde celkem 490 tisíc korun.

Finanční podpora půjde na náklady pečujících rodin, a také na podporu integrace dětí do běžného života. „Péče o děti s vážným zdravotním postižením je nesmírně náročná po všech stránkách. Mimo jiné samozřejmě finančně – zajistit jim školní docházku s sebou nese nemalé výdaje. Proto rodinám pomáháme a hradíme jim část nákladů za každý půlrok,“ říká Michal Kočí (Piráti), který je radním MČ Praha 10 pro sociální oblast.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Dotační program vyhlásila městská část v prosinci loňského roku, a je rozdělený do dvou školních pololetí. Nyní radnice schválila podporu za období od letošního února do června, a to pro všech 24 žadatelů. Celkem je podpoří 490 tisíci korunami.