Hasiči vyprošťovali zraněného muže z osobního auta, které bylo kradené

OLOMOUCKO – Šternberští hasiči museli vyprostit zraněného muže, který zůstal zaklíněný v nabouraném autě, to ještě netušili, že je auto kradené.

V sobotu 2. listopadu kolem třinácté hodiny, přijali olomoučtí policisté oznámení o dopravní nehodě osobního auta Škoda Felicia mezi obcemi Krákořice a Komárov blízko Šternberka. Auto vyjelo mimo silnici a narazilo do stromu. Zraněný řidič zůstal v autě zaklíněn. Hasiči museli s pomocí vyprošťovacích nůžek odstřihnout sloupky dveří, odklopit střechu, odstranit dveře a vyprostit řidiče. Zraněný muž byl potom převezen do nemocnice.

„Jak policisté zjistili, jednalo se o 26letého muže z Olomoucka, který ve vozidle cestoval sám. Při nehodě došlo k jeho zranění, s nímž skončil v péči zdravotnické záchranné služby,“ sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková. Při orientačním testu na omamné a psychotropní látky byla zjištěna přítomnost amfetaminu.

Škoda na autě je podle policie odhadována na asi 10 000 korun. Závažnější skutečností je zjištění, že havarované auto bylo v pátek 1. listopadu ukradeno v Bělkovicích-Lašťanech. „Muž se policistům k odcizení vozidla doznal. Nyní je tak podezřelý z přečinu neoprávněné užívání cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, a přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V současné době probíhají další úkony trestního řízení,“ upřesnila Urbánková.