Hradišťské Kino Hvězda táhne i za covidu. Mezi jednosálovými kiny je 2. v zemi

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Výsledky tržeb a počtu diváku vynesly uherskohradišťské Kino Hvězda na senzační 2. místo v kategorii jednosálových kin. Potvrdila to zpráva z Unie filmových distributorů.

I v době covidových omezení se kinu podařilo uvést 164 filmů a 616 představení, které zhlédlo 32 849 diváků. „Je to určitě odměna za složitou práci v nelehkých podmínkách celého roku, kdy zejména na podzim a v zimě byla práce se změnami či rušením titulů v čase nejistoty a nutných epidemiologických nařízení vyčerpávající,“ raduje se ředitel Kina Hvězda Josef Korvas.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uherskohradišťské Kino Hvězda bylo vystavěno v letech 1965-1968 podle návrhu ing. arch. Zdeňka Michala. Šlo o první širokoúhlé kino v okrese Uherské Hradiště, budova byla navržena zároveň jako protiatomový kryt pro 900 osob. Slavnostní otevření kina Hvězda premiérou filmu Františka Vláčila Marketa Lazarová se uskutečnila 6. října 1967. Na počátku 21. století došlo k modernizaci zařízení kina, a to jak promítacího, tak bezpečnostního.