Jeden z nejlepších světových rozhodčích Ivan Kružliak bude školit okresní sudí

Autor: Marco Rosi

RYCHNOVSKO – Ivan Kružliak je mezinárodní rozhodčí, zařazený v elitní skupině UEFA. Pravidelně řídí utkání slavné Ligy mistrů. Naposledy třeba zápas Chelsea – Salzurg nebo Real Madrid – Šachťar Doněck. Dlouhodobě patří k nejlepším na světě a na začátku ledna přijede do Rychnova nad Kněžnou, aby své zkušenosti předával okresním rozhodčím.

Dvoudenní zimní seminář se uskuteční v Hotelu Havel a bude rozdělený na dva dny. Částečně v učebně nad teorií, ale podstatnou část i na hrací ploše. Komise rozhodčích OFS Rychnov patří dlouhodobě k nejaktivnějším ve vzdělávání rozhodčích v celé republice.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Lednový seminář bude prvním i pro několik nováčků, kteří chtějí od jara začít řídit okresní soutěže. Pokud se k rozhodčím chcete přidat i vy, a chcete řídit fotbalové zápasy, stačí napsat email na kr-ofsrk@seznam.cz,“ říká Jan Dušek, předseda Komise rozhodčích a delegátů OFS Rychnov nad Kněžnou.

Rychnovská komise rozhodčích navíc seminář otevřela i pro rozhodčí z ostatních okresů a krajů tak, aby vzdělávání bylo co nejefektivnější bez ohledu na to, kde sudí působí.

S Ivanem Kružliakem se v sobotu 7. ledna bude mít možnost setkat i fotbalová veřejnost. Veřejná beseda se uskuteční od 18 hodin v Hotelu Havel.