Jihlavská nemocnice otevírá novou ambulanci. Její lékaři vám poradí při cestování za exotikou

Foto: Nemocnice Jihlava

JIHLAVA – Lidé cestující do exotických zemí mohou od 1. prosince v jihlavské nemocnici využít nových služeb. V ambulanci cestovní medicíny obdrží nejen vhodná očkování, lékaři jim poradí například i s lékárničkou, kterou je nutno vzít s sebou.

Ambulance spadá pod infekční oddělení a zájemcům nabídne poradenství před cestou do zahraničí, především do exotických oblastí. Lékaři zájemcům doporučí a zajistí vhodné očkování a předpis antimalarik: „Vystavíme mezinárodní očkovací průkaz, poradíme cestovní lékárničku i jak na prevenci cestovatelského průjmu. Předepíšeme rezervní antibiotika a samozřejmě, že s pacienty vyřešíme i případné problémy po návratu domů,“ popisuje primářka infekčního oddělení Romana Kumštarová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na lékaře cestovní ambulance se mohou obrátit i ti, kdo chtějí naočkovat proti chřipce, černému kašli, klíšťové encefalitidě a dalším běžným nemocem. Nová ambulance se nachází v přízemí infekčního oddělení nového pavilonu PUIP, v ambulantní části. V provozu bude každý čtvrtek, a to od 10:00 do 15:00 hodin. Objednat se můžete od pondělí do pátku v době od 8:00 do 14:30 na čísle 567 157 352.