Jihočeské zámky navštíví Strašidlo Cantervillské!

JIŽNÍ ČECHY – Koupili byste si zámek, ve kterém straší? Asi ne, že? Ovšem Hiram B. Otis je z jiného těsta. Na varování nedbá a do zámku se hned nastěhuje. Co na tom, že tu původní majitel svou ženu zabil a nyní bloudí zámkem jako duch? Třeba jsou to jen povídačky. Nebo ne? To uvidíte v divadelním představení Strašidlo Cantervillské na několika zámcích v jižních Čechách.

Do zámku, kde bloudí duch původního majitele, který tu zabil svou ženu, se pan Otis nastěhuje i s rodinou poměrně brzy. Paní Otisovou ovšem hned zarazí rudá skvrna na koberci. Podle hospodyně to je krev lady Eleonory de Canterville, ženy původního majitele zámku sira Simona de Canterville, který ji zavraždil. Sám potom za záhadných okolností zmizel, tělo nebylo nikdy nalezeno a jeho duch doteď bloudí zámkem. A tropí neplechu! Pokusy vyčistit skvrnu totiž selhávají, ráno se vždy objeví znovu na svém místě. Jednoho dne už má duch toho neustálého odstraňování skvrny dost a rozhodne se rodině pomstít!

Zajímá vás, co se stalo lordu Cantervillovi? Odpoví vám představení Strašidlo Cantervillské, které uvidíte na Hradě a zámku ve Strakonicích 1. července, na Státním zámku Hluboká 5. a 6. července, v Bechyni 7. července, na zámku v Blatné 8. července a na Státním hradě a zámku v Jindřichově Hradci 9. července, a to vždy 20.30 hodin.