Jindřichův Hradec se zapojil do Mapathonu. Známe podrobnosti o projektu

JINDŘICHŮV HRADEC – Město Jindřichův Hradec je součástí Česko-bavorské sítě pro Otevřená data (Tschechisch-Bayerisches Open Data Network). Jde i o přeshraniční síť zaměřenou na rozvoj spolupráce a propojování vlastníků otevřených dat a poskytovatelů digitálních služeb v regionu jižní Čechy – Bavorsko. Toto digitální propojení se zaměřuje především na státní správu, samosprávy a veřejné organizace, které jsou v otevírání dat nejaktivnější.

Digitalizace, otevřenost, snadná dostupnost informací a jejich neomezené sdílení jsou fenoménem dnešní doby a město Jindřichův Hradec v tomto nechce být pozadu. „Využití open dat je i jedním z témat Strategického plánu digitalizace úřadu, který se právě dokončuje. Kromě toho, že se vybraní zaměstnanci úřadu účastní workshopů pořádaných Projekt RegionalData, tak jsme se zapojili do mapovací studie neboli Mapathonu, který právě běží,“ uvedla mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Studie má za cíl posbírat co nejvíce dat z oblasti turismu, přírodních krás, sportovišť či v poslední době populární noir turistiky v regionu jižních Čech. „Za město Jindřichův Hradec přidalo oddělení cestovního ruchu a marketingu do Mapathonu třeba přírodní zajímavosti, jako ostrůvek na rybníku Vajgar, vyhlídku Karlov, Mertovy sady, Kafferovu zahradu, Jindřišské údolí a další. Do kategorie sportovišť jsme zadali například Zimní stadion Jana Marka, plavecký bazén nebo skatepark a diskgolf,“ vyjmenovala Čermáková.

Shrnutí celého Mapathonu proběhne 7. října v bavorském Freyungu. Na Mapathon naváže o týden později Hackathon, při kterém bude pracováno se získanými daty a budou vytvářeny funkce, aplikace či jiné služby na podporu regionu.