Kasárny by se mohly časem změnit na kulturní centrum

HRADEC KRÁLOVÉ – Prostor kasáren by mohl být v budoucnu využitý jako kulturní centrum pro odborníky i veřejnost. Finance na revitalizaci objektu by měly být získány z evropských programů, ve výsledku se jedná o desítky milionů korun.

Královéhradecký kraj má v plánu rekonstruovat objekt Vrbenského kasáren, požádal proto o dotaci ve výši pětapadesáti milionů korun. Kasárny by spravovalo Muzeum východních Čech a jednalo by se o kulturní a kreativní centrum. To by sloužilo nejen odborníkům, ale také široké veřejnosti formou vzdělávacích a zážitkových kurzů, workshopů a jiných akcí. „Národní program obnovy je jedním z několika finančních zdrojů, které by měly celkovou proměnu této budovy pokrýt. Zásadní část prostředků na tuto investici chceme získat také z dalších evropských programů. Ve Vrbenského kasárnách chceme vybudovat unikátní kulturně kreativní centrum, které bude z regionálního i nadregionálního pohledu výjimečné,“ dodává za Královéhradecký Martina Berdychová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.