Kontroly u hranic odhalily dalších 35 nelegálních migrantů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Na dalších 35 cizinců z Blízkého východu narazili policisté v uplynulých dnech u státních hranic se Slovenskem. Všichni se přitom na našem území pohybovali neoprávněně.

Utečence policisté kontrolovali v rámci posílených opatření, která se na nelegální migraci zaměřují. Zapojeny jsou uniformované hlídky i kriminalisté a u hranic je často vidět vrtulník či dron. „V úterý večer policejní hlídky vypátraly v okolí Starého Hrozenkova a Žítkové 19 migrantů.
Ve čtvrtek večer dohledali policisté nejdříve 5 cizinců v okolí obce Návojná a zanedlouho dalších 11 v katastru obce Velké Karlovice,“ přiblížil policejní mluvčí Petr Jaroš. Vzhledem k vysokému počtu zajištěných migrantů si část z nich převzali policisté z jiných krajů.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ještě větší počet uprchlíků zkontrolovali policisté během uplynulého víkendu, a to rovnou 120. „Jednalo se převážně o běžence z Blízkého východu bez cestovního dokladu, kteří na našem území pobývali neoprávněně. K jednotlivým záchytům došlo mimo jiné v okolí Velkých Karlovic, Žítkové, Strání či Bojkovic,“ dodal Jaroš.