„Kovy“ už má cenu za poctivost, spravedlnost a upřímnost. Získá i titul Krále tanečního parketu?

Karel „Kovy“ Kovář, kterého teď vídáme každou sobotu ve StarDance, jak se svojí taneční partnerkou bojuje o titul krále tanečního parketu, tento týden již jeden titul získal. Na akci Czech Social Awards, kde byly oceněny nejznámější osobnosti ze světa sociálních sítí, dostal nejvíce hlasů v kategorii FAIR PLAY, která se udílí za férovost a transparentnost. Poctivost, spravedlnost a upřímnost, to jsou hodnoty, které by držitel tohoto ocenění měl mít. Mladý youtuber tyto vlastnosti potvrzuje i svým tancem, kdy je týden od týdne lepší a se svojí taneční partnerkou aspirují na účast ve finále taneční soutěže StarDance. 

Jaká byla vaše reakce, když jste dostal nabídku ze StarDance?

Nejdřív jsem si myslel, jestli to není nějaký „prank call“, jestli si někdo ze mě nedělá srandu. Pochopil jsem, že to tak není, ale honilo se mi hlavou, co to pro mě vlastně bude znamenat a jestli vůbec do takové společnosti patřím. Ale rozhodně to pro mě byla velká věc, že jsem byl přizván. Rozhodování tedy trvalo jenom chvilku. Je to pro mě příležitost zkusit něco úplně jiného a je to velká výzva. 

V Křižíkových ateliérech na Pražském Výstavišti se uskutečnil živý přenos tanečního soutěžního pořadu České televize Stardance.

Co pro vás bylo nejtěžší se naučit?

Určitě je to ta koordinace. Jinými slovy co mám držet pevně a s čím mám hýbat, protože tyhle schopnosti nemám. Taky jsem počítal s tím, že tanec bude o něco přirozenější. To pro standard ani latinu v žádném případě neplatí. Je tam spousta pravidel, která třeba jdou i proti tomu, jak se tělo přirozeně hýbe. Všechno to spojit dohromady v rychlém tempu je pro mě zatím absolutně nepředstavitelné.

Chodil jste do tanečních?

Chodil, ale skoro vše jsem zapomněl. A co jsem nezapomněl, mi Verča zapomenout doporučila.

Jaké máte očekávání ve StarDance?

Bereme to tak půl na půl. Určitě by byla škoda té příležitosti nevyužít a chci se naučit tancovat, 

Pociťujete únavu z tréninků?

Občas už ano. Teď jsem měl den volna a dal jsem si skvělou regeneraci v podobě třicetikilometrové túry na Křivoklát. Když jsem se vrátil, tak jsem si myslel, že mi upadnou obě nohy. Asi si budu muset najít nějakého fyzioterapeuta.

Až StarDance skončí, máte v plánu nějak tanec využít ve své kariéře youtubera?

Přemýšlím, jak bych to spojil. Nikdy mě ani nenapadlo na YouTube nějaké tanečníky sledovat. Spíš bych se tomu chtěl věnovat v soukromém životě, jelikož mě to baví. Nevím ale, jestli standard, nebo latina, spíše bych si zkusil nějaké moderní tance.

Jak zvládáte trému z živých přenosů?

Před StarDance jsem měl jedinou zkušenost s přímým přenosem. Moderoval jsem Světlo pro Světlušku a to vím, že na generálce jsem měl žaludek až někde v krku. Když jsem se byl podívat na jeden přímý přenos StarDance, tu nervozitu jsem cítil až do publika. Je to další velká výzva.