Kraj plánuje pořídit další nové sanitky

OLOMOUCKÝ KRAJ – Zdravotnická záchranná služba (ZZS) Olomouckého kraje převzala do užívání 9 nových moderně vybavených sanitek 20. dubna. Modernizace vozového parku ZZS bude dále pokračovat. Hejtmanství aktuálně připravuje žádost o dotaci, jejímž cílem je získat peníze na 25 až 32 dalších moderních záchranářských vozidel. Dotace by pokryly většinu nákladů.

Olomoucké hejtmanství aktuálně připravuje žádost o dotaci, jejímž cílem je získat peníze na 25 až 32 moderních sanitek. „Celkové předpokládané náklady na nákup sanitek jsou 115 miliónů korun s tím, že kraj bude usilovat o 90 procent finančních zdrojů z integrovaného operačního programu a od státu,“ vysvětlila Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region. Přesný počet nakupovaných sanitek kraj oznámí až po ukončení veřejné zakázky na dodavatele vozidel. První vozy by mohly nastoupit do služby příští rok.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Sanitky budou vybaveny například novými lampami s prouděním vzduchu k dezinfekci ambulantního prostoru, transportními plicními ventilátory, pojízdnými křesly nebo například nosítky s podvozkem. Nové vozy chceme nasazovat po etapách s tím, že poslední kusy by měly začít sloužit v roce 2024,“ dodal Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví.