Lízátka se brzy vrátí na své místo

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Někteří občané se báli, že kvůli rekonstrukci fotbalového stadionu přijde město o slavná „lízátka“. Ta se však brzy vrátí na své místo, naplno se ale ještě nerozzáří.

Stavba nového hradeckého fotbalového stadionu začala v únoru, nyní se řeší opětovné umístění tzv. lízátek na jejich původní místo. Pokud půjdou práce podle plánu, měla by se vrátit zhruba v polovině prosince letošního roku. Než bude rozsáhlá rekonstrukce dokončena, budou „lízátka“ svítit jen malými bezpečnostními světly, naplno se rozzáří až v létě příštího roku. „Lízátka jsou dominantou celé multifunkční arény. Během výstavby byla všechna postupně sundána a v rámci repase byly vyměněny zkorodované a narušené části a díly. Došlo také k osazení patek a styčníků pro podpěry zajišťující statickou stabilitu konstrukce. Dále bylo třeba upravit a doplnit konzoly pro namontování nových LED reflektorů. Finálním krokem je provedení jejich nové povrchové úpravy,“ dodává za město Lukáš Řádek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.