Meteorologové hlásí na víkend oblevu. Lyžaři mohou zůstat klidní

OLOMOUCKÝ KRAJ – Přestože meterologové varují před víkendovou oblevou, lyžaři mířící do hor mohou být klidní. V nadmořských výškách nad 800 metrů zůstanou zimní teploty. Navíc hned po víkendu má opět začít sněžit.

Většina sjezdovek v Jeseníkách je v provozu, ideální podmínky mají i tam, kde nepoužívají sněžná děla. Velké areály nabízí dlouhé sjezdy a větší komfort. V malých střediscích ocení návštěvníci plynulé lyžování bez front na lanovku. To je ale výhodou v celých Jeseníkách.

Lyžuje se téměř všude, dokonce i jednokilometrová sjezdovka v areálu Hrubá Voda u Olomouce hlásí půlmetrovou sněhovou pokrývku. Nejvíce sněhu, dva a půl metru, je na Pradědu.

Vynikající podmínky pro lyžování hlásí Ski areál Červenohorské sedlo. Všech osm km sjezdovek je upravených. V oblíbeném horském areálu se lyžuje od 8 do 16 hodin. Celkem jedenáct a půl kilometrů sjezdovek mají v Areálu Kouty, nachází se zde také nejdelší sjezdovka na Moravě. V areálu najdou potřebné zázemí a komfort především rodiny s dětmi. Kromě denního lyžování od 8.30 do 16 hodin zde mají i večerní provoz od 18 do 21 hodin. Na své si přijdou i milovníci freeride jízdy a snowboardisté. Pro běžkaře jsou zde zajištěny upravené běžecké tratě v nadmořské výšce 1100 až 1300 m, s možností návštěvy horní nádrže Dlouhé Stráně.

Také milovníci bílé stopy se mohou vydat do horského terénu. Ideální podmínky jsou v okolí Skřítku, Červenohorského Sedla, nebo i na Staroměstku. V Branné svezou bežkaře na hřeben lanovkou zdarma, na Paprsku zaplatí 80 korun za jízdu a v Kunčicích 50 korun.