Mladé „umělce“ provokovaly v Břeclavi příliš čisté plochy, vyzdobili je graffiti

BŘECLAV – Během jednoho dne řešili břeclavští strážníci hned dva případy graffiti. Umělecky založeným mladíkům se zřejmě zdálo, že příliš čisté ulice a zastávky v Břeclavi si říkají o zkrášlení.

Prvního nezletilého jedince, který za pomoci černého fixu krášlil elektrický rozvaděč v ulici Nová, přistihl strážník, který byl mimo službu. Jakmile chlapec zaregistroval, že se k němu někdo blíží, dal se ihned na útěk. Strážník zalarmoval hlídku a ta chlapce vzápětí dostihla. Poté strážníkům přiznal, že v centru města podobně vyzdobil ještě další čtyři ulice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pár hodin na to hlídka vyjela k posprejované autobusové zastávce v okrajové části města. Na svědomí ji měli dva už dospělí jedinci z čtyřčlenné tlupy. Během šetření strážníci zjistili, že dotyční stihli označit téměř každé volné místo v šesti okolních ulicích. „Pro podezření ze spáchání trestného činu byli všichni účastníci předáni republikovým policistům k dalšímu šetření,“ uvedla mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.