Mladík policistům ujížděl, pak do nich najížděl, nezastavil ho ani varovný výstřel!

MLADÁ BOLESLAV – Na pokyny k zastavení od hlídky policistů z Mnichova Hradiště nijak nereagoval 21letý muž. Naopak začal ujíždět.

V nočních hodinách 22. srpna 2022 policisté poznali za volantem osobního vozidla Škoda mladého muže, u kterého věděli, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Proto ho chtěli zastavit při silniční kontrole. Řidič ale na světelné, ani zvukové výzvy megafonem k zastavení nereagoval a před policisty začal ujíždět.

Ve chvíli, kdy policisté chtěli muže ve škodovce předjet, snažil se je nebezpečně vytlačovat ze silnice. Policistům nezbylo než použít varovný výstřel do vzduchu. Ale ani ten neudělal na mladíka žádný dojem a pokračoval ve své spanilé jízdě. Jeden z policistů pak několikrát vystřelil na zadní kolo ujíždějícího vozidla.

Po asi čtvrt hodině pronásledování skončilo ujíždějící vozidlo nakonec v poli a řidič ještě stačil z místa utéct. Vzhledem k tomu, že ale policisté věděli, o koho se jedná, nebyl problém s jeho vypátráním.

Než si ovšem pro něj stihli dojít, dostavil na policejní služebnu sám. Mezitím už policisté zjistili, že vozidlo, kterým ujížděl, si jedenadvacetiletý muž bez dovolení „vypůjčil“ od svého kamaráda. Ten ho totiž už nahlásil jako odcizené.

Vzhledem ke všem skutečnostem zahájili mladoboleslavští kriminalisté jeho trestní stíhání. Obvinili ho z přečinu násilí proti úřední osobě a neoprávněného užívání cizí věci. Za to mu v případě hrozí až 6 roků odnětí svobody.