Mladík převrátil traktor na bok. Řídil bez papírů, s téměř třemi promile

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Dvacetiletý opilý mladík havaroval na Žďársku s traktorem a po nárazu do stromu ho převrátil. Navíc ani nevlastní řidičák a k jízdě neměl oprávnění. Mladý muž čelí podezření ze dvou trestných činů.

Dopravní nehoda se stala v pátek 28. ledna o půl desáté večer. „Dvacetiletý muž jel zemědělským traktorem po silnici třetí třídy ve směru od obce Březiny směrem k obci České Milovy, přičemž vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu a převrátil se na bok. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, naměřená hodnota činila 2,74 promile alkoholu. Výsledek opakovaného měření byl 2,83 promile,“ informovala policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Mladík byl po nehodě s podezřením na lehké zranění hospitalizován v nemocnici. Škoda, kterou způsobil, byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun. „Dále policisté zjistili, že muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění a traktor navíc k jízdě užil neoprávněně,“ dodala mluvčí. Mladý muž je vyšetřován pro podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci.