Mladý floutek bez řidičáku svištěl Židenicemi osmdesátkou

Ilustrační foto

BRNO – O uplynulém víkendu strážníci přistihli dva hříšníky, kteří si nelámali hlavu maximální povolenou rychlostí ve městě. Jeden z nich měl navíc platný zákaz řízení.

V sobotu projížděl Židenicemi sedmadvacetiletý řidič škodovky, který měl na tachometru osmdesát kilometrů v hodině. Hlídka ho proto ihned zastavila a žádala předložení dokladů. Muž nijak nezapíral a ihned se přiznal, že mu řidičák sebrali. Na místo proto byla přivolána státní policie, která se případem bude nadále zabývat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

To devětadvacetiletý muž si ve stejný den v Jihlavské ulici spletl silnici s dálnicí a svištěl rychlostí 118 kilometrů za hodinu. Hlídka ho upozornila, že více než dvojnásobně překročil rychlost. „Za porušení pravidel silničního provozu teď řidiči hrozí pokuta do deseti tisíc korun, zákaz řízení až na jeden rok a pět bodů,“ uzavírá tisková mluvčí Markéta Skřivánková.