Motorkář zraněním na místě podlehl

ZNOJMO, BŘECLAV – V sobotu se podle očekávání se začátkem prázdnin na jižní Moravě roztrhl pytel s dopravními nehodami. Před čtvrtou hodinou odpoledne došlo v obci Vémyslice na Znojemsku k smrtelné dopravní nehodě motorkáře.

Podle dosavadních informací předjížděl motocyklista před ním jedoucí vozidlo. Manévr však zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl a narazil do betonového mostku před rodinným domem. „Čtyřiatřicetiletý motocyklista bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. Nehoda a její okolnosti jsou stále v šetření znojemských dopravních policistů,“ sdělila mluvčí policie Alice Musilová.

Ani další nehody na Jižní Moravě se neobešly bez zranění. Dopravní policisté vyjížděli v sobotu odpoledne k několika nehodám se zraněním. Před čtrnáctou hodinou havaroval v obci Drnholec na Břeclavsku cyklista. S lehkým zraněním skončil v nemocnici. „Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,5 promile. Je tak podezřelý z přestupku, kterým se bude zabývat správní orgán,“ uvedla Musilová.

Asi o půl hodinu později havaroval v Hustopečích mladý řidič v Havlíčkově ulici. Jeho BMW skončilo na střeše a teprve jedenadvacetiletý řidič vyvázl také s lehkým zraněním. Dechová zkouška byla negativní, příčinou nehody byla nejspíše nepřiměřená rychlost vozidla. Hasiči museli zajistit místo nehody, zachytit unikajících provozní kapaliny a kyvadlově řídit provoz do doby, než byla vozovka očištěna a zprůjezdněna.

Po patnácté hodině havaroval v obci Ladná na Břeclavsku šestadvacetiletý řidič Audi. S lehkým zraněním skončil v nemocnici. I on měl negativní dechovou zkoušku.

Ve stejnou dobu došlo ke střetu motorkáře s osobním vozidlem v Milíčovicích na Znojemsku. „Dle dosavadních zjištění narazil motocyklista zezadu do citroenu. Motorkář utrpěl zranění. Příčina nehody a míra zavinění zůstává v šetření dopravních policistů. Ani zde nesehrál roli alkohol,“ doplnila Musilová.