Na Litovelsku se na přejezdu srazil vlak s autem

LITOVELSKO – Včera večer se na železničním přejezdu u Odrlic na Litovelsku srazil na železničním přejezdu osobní vlak s dodávkou. Ukázalo se, že řidič dodávky má pozitivní test na drogy.

Včera krátce před 21. hodinou vyjížděli policisté k dopravní nehodě dodávky a osobního vlaku na železničním přejezdu u Odrlic na trati mezi Senicí na Hané a Cholinou. „Podle prvotních informací měl 43letý řidič Fordu jedoucího ve směru od Dubčan na Odrlice vjet na přejezd i přes opakovanou zvukovou výstrahu vlaku a následně došlo ke kolizi,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová. Vlak odhodil dodávku mimo silnici. Nikdo se naštěstí nezranil a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 170 000 korun. Alkohol u strojvedoucího i řidiče vyloučila dechová zkouška, ovšem orientační test na drogy vyšel u řidiče s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve muž odmítl. Policisté mu proto zadrželi řidičák a zakázali další jízdu. Provoz na trati byl znovu obnoven až před půlnocí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.