Na mol opilé řidičce nestačila silnice. O víkendu policisté na Přerovsku přistihli šest řidičů pod vlivem

PŘEROVSKO – V neděli podvečer havarovalo v Přerově místní části Čekyně pětačtyřicetiletá řidička, která sjela vpravo mimo silnici. Dechová zkouška ukázala přes 3 promile alkoholu v dechu. Řidička se naštěstí nezranila, ale na krku má nyní paragrafy. V průběhu víkendu odhalili policisté na Přerovsku při kontrolách celkem šest řidičů, kteří sedli za volant pod vlivem.

V neděli podvečer havarovala pětačtyřicetiletá řidička v Přerově místní části Čekyně. „Ve vozidle značky Opel jela ve směru od Přerova na Penčice a v mírné levotočivé zatáčce na ulici Pod Lipami sjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do obrubníku,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Od obrubníku se auto odrazilo zpátky na silnici. Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění řidičky ani nikoho jiného. Dechová zkouška ovšem ukázala 3, 83 a 3, 49 promile. S výsledkem řidička souhlasila a k požití alkoholu před jízdou se přiznala, nicméně odběr krve. v nemocnici odmítla. Policisté jí na místě zadrželi řidičák. Způsobená škoda byla předběžně stanovena na 60 000 korun. Žena je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ze stejného trestného činu je podezřelý i dvacetiletý řidič, kterého policisté zastavili v sobotu večer v Octavii v Kojetíně. Řidič nadýchal 1, 18 a 1, 14 promile. Dál se zjistilo, že nemá řidičák a navíc řídil auto bez vědomí jeho majitele, kterým je jeho příbuzný. Navíc je tedy podezřelý z neoprávněného užívání cizí věci.

Pod vlivem alkoholu řídil i 34letý muž, kterého policisté zastavili na silnici první třídy  mezi Slavíčem a Hranicemi včera po 20 hodině. Při dechové zkoušce řidič nadýchal 1, 66 a 1, 71 promile. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve se odmítl podrobit s vysvětlením, že má strach z jehel.

Další tři provinilci byli v průběhu víkendu zastaveni na různých místech okresu Přerov a při dechových zkouškách nadýchali méně než jedno promile, proto je jejich jednání kvalifikováno jako přestupkové a bude je řešit příslušný správní orgán. Jednomu z těchto řidičů bylo 17 let a neměl řidičák.

Havárie v Čekyni