Na trati v Poříčanech havaroval nákladní vlak. Doprava se obnoví možná až ve středu ráno!

KOLÍN – Dnes 10. 10. 2022 krátce po 17 hodině minul nákladní vlak v Poříčanech návěstidlo, vjel na slepou kolej a následně se srazil se zarážedlem. Dva lidé z nákladního vlaku se lehce zranili a sanitní vozy je převezly do nemocnice v Nymburce a Kolíně. Havárie zastavila provoz na trati mezi Prahou a Kolínem.

V důsledku kolize vykolejila a položila se na bok lokomotiva a s ní dvě cisterny. Vzhledem k tomu, že stroj vezl nebezpečný benzen, museli hasiči  z přilehlých obydlí evakuovat desítky obyvatel. Zřejmě přespí v místní sokolovně. Část rychlíků úsek objíždí odklonem, regionální spoje nahradily autobusy. Obnovení provoz v koridoru se předpokládá  12. října 2022 v 9:00.
  • Provoz v traťovém úseku Český Brod – Poříčany – Pečky je přerušený, stejně jako v  úseku Poříčany – Sadská. V úseku Český Brod – Pečky funguje kyvadlová náhradní autobusová doprava v počtu cca 10 autobusů. Z důvodu mimořádné události neobsluhuje stanici Poříčany. Opatření pro vlaky jednotlivých linek zde

Havarovaná souprava patří dopravci ČD Cargo. Škody na místě události byly odhadnuty na 4 miliony korun. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.

Foto: Drážní inspekce