Nikola Ďuricová: Proslavila se jako Glinda, teď chce být chlap!

Mladou herečku Nikolu Ďuricovou znají především milovníci muzikálů. V poslední době se o ní mluvilo  ve spojitosti s rolí bílé čarodějky Glindy, kterou ztvárnila ve velkolepém muzikálu Čarodějka.  Také se dostala do povědomí čtenářů romantickou nabídkou k sňatku, od přítele Lukáše Kofroně. Ten ji požádal o ruku přímo na jevišti po představení muzikálu Popelka, kam dorazil doslova jako princ na bílém koni. Tento týden má za sebou Nikola další premiéru, tentokrát swingového muzikálu Zasněžená romance, který uvádí divadlo Broadway. 

V poslední době jste se dostala do povědomí veřejnosti především rolí Glindy, v muzikálu Čarodějky, ve které excelujete.  Jaký je nyní váš další pracovní projekt?

Děkuji moc, roli Glindy si nesmírně užívám. Skrývá v sobě hodně hereckých poloh a to mne baví. Momentálně připravujeme swingový muzikál v Ústí nad Labem, Zasněženou Romanci, kde si zahraji Karin Bensonovou, mladou dívku z Norska. Moc se mi na tomto muzikálu líbí i úžasná hudba Glenna Millera.

Máte nějaký sen ohledně vaší budoucí kariéry?

Mým snem je živit se tím, co mne baví. A mě baví hrát a zpívat, takže svůj sen si už z části žiji. Mám ještě nějaké plány do budoucna, ale ještě si je nechám pro sebe.

Kdyby přišla nabídka třeba z pořadu Tvoje tvář má známý hlas, šla byste do toho?

No, samozřejmě že ano. Je to skvělá příležitost nejen se zviditelnit v televizi, ale i zjistit, co člověk dokáže a v tak krátkém čase. Z vyprávění kolegů slýchám, že je to hodně náročné naučit se tak rychle nové texty, choreografie, a do toho stíhat vlastní práci. Ale co se mi líbí nejvíc je, že se člověk na chvíli stane někým úplně jiným. Dokonce i osobou opačného pohlaví. Musí to být sranda.

Herecké, pěvecké a celkově fyzicky poměrně náročné role, mají určitě vysoké nároky na vaši fyzičku. Jak se udržujete ve formě?

Pořád chodím ke své kantorce zpěvu Pavle Břínkové, které vděčím za to, jak teď v Čarodějce zpívám. Takže na hlase makáme poctivě neustále. A  co se týče fyzičky, tu si udržuji dennodenně. Mám hodně aktivit, které přes den musím stíhat a jsou od sebe dost vzdálené, takže se naběhám. Všude chodím pěšky nebo MHD. A když nemám dost, tak se občas jdu dorazit do fitka.

Máte vůbec někdy čas jen sama pro sebe nebo na společné chvíle se svým snoubencem Lukášem Kofroněm a jak je nejraději trávíte?

Toho času je v poslední době málo, ale vždy si ho pro sebe nějak najdeme. Rádi si povídáme, hrajeme karetní hry, jdeme do kina. Nejčastěji si ale film promítneme na zeď a otevřeme si k tomu kečupové  PomBär.