Obyvatelé Prahy 10 se mohou těšit na koncerty vážné hudby. Dostanou dva lístky zdarma

PRAHA – Tři komorní koncerty ve Vršovickém zámečku připravila desátá městská část pro své obyvatele. Všechny proběhnou na podzim, a to 20. října a 3. a 24. listopadu od šesti hodin večer. Město na koncertech spolupracuje s Mezinárodním hudebním festivalem Tóny nad městy, který bude letos v Praze 10 hrát poprvé.

Obyvatelé Prahy 10 budou mít na koncerty vstup zdarma, jen si musí předem na infocentrech vyzvednout lístky. Každý má nárok až na dvě volné vstupenky, které mu budou vydané oproti průkazu totožnosti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Chceme události zpřístupnit široké veřejnosti, na bezplatnou vstupenku má nárok kdokoliv z Prahy 10. Zájem je opravdu velký, lístky na první koncert byly během prvních dní rozebrané. Vstupenky na další dva ale budou postupně opět k dispozici,“ popsala v tiskové zprávě Jana Komrsková (Piráti), místostarostka MČ Praha 10 pro oblast kultury.

Kromě Prahy 10 se festival koná i v Praze 4, 5 a 6. „Do našeho festivalu zahrnujeme jak lokality, kde se festival již konal, tak nová města a nové pražské městské části,“ sdělil Jiří Zákostelský, intendant Tónů nad městy.

Výjimečný kulturní zážitek připraví čeští i zahraniční hudebníci. Například 24. listopadu vystoupí Edita Randová trio, kde mezzosopranistku doprovodí na harfu Stania Ramešová a na housle Štěpán Pražák.

Vstupenky na první koncertní večer jsou už vyprodané, ale na druhý koncertní večer budou v infocentru dostupné od 24. října a na třetí od 14. listopadu. Kapacita sálu je 50 posluchačů a organizátoři doporučují návštěvníkům přijít ve společenském oděvu.