Očkovací centrum v Baťovce skončilo

ZLÍN – Očkovací centrum v Krajské nemocnici Tomáše Bati ukončilo provoz s posledním únorovým dnem. Důvodem je nízký zájem o vakcínu proti onemocnění covid-19. Zájemci se budou moct nadále nechat naočkovat v infekční ambulanci.

V poslední době očkovali zdravotníci už jen dva dny v týdnu a přicházelo méně než 120 pacientů za den. „Od úterý 8. března budou zájemci o očkování proti onemocnění covid-19 ošetřeni v infekční ambulanci na Plicním oddělení ve 20. pavilonu Baťovy nemocnice, a to mezi 9. – 17. hodinou. Provoz ambulance bude zajištěn pod vedením infektologa MUDr. Ivana Macka,“ oznámila mluvčí zlínské nemocnice Renáta Večerková. Všem zájemcům se doporučuje předem objednat přes Centrální registrační systém.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zdravotníci ve Zlíně aplikovali od počátku podávání vakcín proti onemocnění covid-19 více než 170 tisíc dávek. S očkováním začala Baťovka hned zkraje loňského roku, kdy dostala první vakcíny. Počet aplikovaných dávek se začal rychle zvyšovat po 26. dubnu, kdy ve spolupráci se Zlínským krajem otevřela nemocnice Velkokapacitní očkovací centrum ve zlínské PSG aréně. V době největšího zájmu v něm dokázal tým zdravotníků naočkovat až 1 200 lidí denně. Celkem se ve Velkokapacitním očkovacím centru podařilo aplikovat do poloviny srpna, kdy byl jeho provoz ukončen, přibližně 100 000 dávek vakcíny. Od uzavření centra v PSG aréně se očkovalo v 1. pavilonu budovy U14 nemocničního areálu.