Odešli od auta. Přišli o peníze i o doklady

KLADNO – Dva řidiči z Kladna už pravděpodobně nikdy nezapomenou na to, že jejich auto není bezpečný trezor. Během víkendu totiž přišli o více než 55 tisíc korun. Po neznámých pachatelích pátrá policie.

K prvnímu případu došlo v pátek, kdy osmadvacetiletý řidič vozidla Iveco Daily zaparkoval v Kladně v ulici Váňova. Poškozený asi na deset minut odešel od automobilu, bohužel však zapomněl zamknout. Když se vrátil, zjistil, že mu neznámý pachatel odcizil kasírtašku s finanční hotovostí 50.000,- Kč. Kladenští policisté skutek prošetřují jako přečin krádeže, pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Další příležitosti využil neznámý zloděj v noci ze soboty na neděli. Tentokrát blíže nezjištěným způsobem vnikl do osobního automobilu Škoda Superb, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici Petra Bezruče. Z tohoto vozidla si pachatel odnesl mobilní telefony, peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Odhadovaná škoda se v tomto případě vyšplhala na 5.780,- Kč. Případ je šetřen jako přečin krádeže a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dvouletý trest za mřížemi.

„Aby se podařilo pachatele zjistit a následně dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků těchto událostí. Jakékoliv indicie, které by vedly k odhalení totožností výše zmiňovaných zlodějů, je možné sdělit osobně na Obvodním oddělení Kladno-město, nebo vyšetřovatele případu kontaktovat telefonicky na čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158,“ žádají kladenští policisté občany o spolupráci.