Odstranili vlajku Ukrajiny ze sochy markraběte Jošta. Za přestupek jim hrozí sankce

BRNO – Na základě žádosti tajemníka Úřadu městské části Brno-Střed v neděli odpoledne zakročovali brněnští policisté proti skupině osob, která se měla dopouštět protiprávního jednání na Moravském náměstí.

Skupina lidí pomocí přineseného žebříku odstranila z jezdecké sochy markraběte Jošta na Moravském náměstí vyvěšenou ukrajinskou vlajku. „Přítomní policisté při služebním zákroku zajistili tři nespolupracující výtržníky. Ti totiž opakovaně neuposlechli výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a byli převezeni na nedaleké obvodní oddělení. Ze služebny pak byli po provedených neodkladných úkonech bez zranění neprodleně propuštěni na svobodu,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala. Jejich jednáním se nyní budou zabývat úředníci příslušného správního orgánu. Za přestupek proti veřejnému pořádku hrozí výtržníkům až několikatisícová sankce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.