Opilý pár znečistil vlakové kupé. Muž skončil na záchytce, žena v nemocnici

KAMENICE NAD LIPOU – Kameničtí policisté zasahovali v pondělí večer na nádraží Stojčín, aby z vlaku vyvedli opilého muže a ženu. Muž se neudržel na nohou, a tak putoval na záchytku, ženu převezli záchranáři do nemocnice.

K vlakovému nádraží Stojčín byla v pondělí 17. října před osmou hodinou večer přivolána policejní hlídka. Důvodem byl pár opilců, který předtím silně znečistil kupé vagónu. „Policisté zjistili, že se jedná o šestašedesátiletého muže a šestapadesátiletou ženu. Muž se neorientoval, nebyl schopen samostatné chůze a při pokusech vstát padal. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,33 promile alkoholu,“ informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V ještě horším stavu byla invalidní žena, ta ani nezvládla dechovou zkoušku. „Žena byla následně převezena záchrannou zdravotnickou službou do nemocnice v Pelhřimově. Opilého muže policisté zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ dodala mluvčí. Povedená dvojice je nyní podezřelá ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.