Pardubičtí celníci varují před nákupem levných zařízení při podomním prodeji, může jít o padělky

PARDUBICKÝ KRAJ – Před několika dny vyzvala Policie ČR celníky, aby prověřili případ prodeje elektrocentrál v obci nedaleko Litomyšle.

Když celníci dorazili na místo, nestačili se divit. Osobní auto bylo napěchované přístroji, které svým vzhledem měly navodit dojem originálního výrobku. Zařízení na výrobu proudu v hodnotě několika desítek tisíc muž z Česka nabízel za 3000 korun, což je ani ne desetinová cena originálu.

Případ nyní posuzuje majitel dotčené značky. Vzhledem k tomu, že zadržený muž nepředložil nabývací doklady, návod k obsluze a další doklady prokazující původ zařízení, lze s vysokou pravděpodobností předpokládat, že se jedná o padělky. Pokuta za protiprávní jednání se může vyšplhat až na jeden milion korun českých.

Celní úřad pro Pardubický kraj varuje potenciální zákazníky před nákupem výrobků, které jsou nabízeny za výrazně nižší cenu a bez patřičných dokladů prokazujících jejich kvalitu, neboť takové zboží bude většinou neoriginální a jeho následné užívání může být zdraví a majetku nebezpečné.

Foto: Celní správa