Parní vlak s Mikulášem a jeho družinou vyrazí do okolí Olomouce 

Velký bejček, foto České dráhy

OLOMOUC – V neděli 4. prosince vypraví České dráhy historický parní vlak. Vlak pojede z Olomouce do Uničova a Senice na Hané. Dospělí i děti se během jízdy mohou těšit na mikulášskou nadílku.

Nenechte si ujít jízdy parního vlaku, který pojede v neděli 4. prosince nejprve mezi Olomoucí a Uničovem a pak také mezi Olomoucí a Senicí na Hané. V čele obou vlaků bude historická parní lokomotiva přezdívaná „Velký bejček“. Během jízdy bude dětem rozdávat ve vlaku Mikuláš se svou družinou tradiční mikulášskou nadílku. Na první jízdu se parní vlak vypraví z olomouckého hlavního nádraží v 8:55 hodin a přes Šternberk dojede do Uničova v 9:48 hodin Na zpáteční jízdu po stejné trase se vlak vydá v 10:30 hodin a do Olomouce s ním přijedete v 11:21 hodin. Ve 13:50 hodin odjíždí parní vlak z olomouckého nádraží na svou druhou jízdu. Přes zastávky Olomouc-Nová Ulice a Olomouc-město dorazí do Senice na Hané ve 14:30 hodin. Za tři čtvrtě hodiny (odjezd 15:15 hodin) parní lokomotiva zahouká k odjezdu zpět do Olomouce (příjezd do Olomouce 15:55 hodin). 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Za jízdenku z Olomouce do Senice a z Olomouce do Uničova nebo opačně dospělí zaplatí 150 korun, děti od 6 do 15 let 100 korun. Jízdenka z Olomouce do Šternberka a ze Šternberka do Uničova nebo opačně přijde dospělého na 120 korun, děti od 6 do 15 let na 80 korun. Jízdenky koupíte ve všech pokladnách ČD, předprodej jízdenek byl zahájen v pondělí. Přeprava dětských kočárků je omezena kapacitou vlaku, přeprava jízdních kol je vyloučena.

“Nedělní mikulášský program si návštěvníci mohou zpříjemnit také návštěvou ČD Muzea v Olomouci. Pro veřejnost bude otevřené od 9 do 16 hodin,” láká mluvčí Českých drah Emanuel Vittek. K ČD Muzeu v Táborské ulici se dostanete z olomouckého hlavního nádraží podchodem.