Pelhřimovský Domov Jeřabina pořádá v Jihlavě 1. ročník Her bez hranic. Přijďte si zasportovat, anebo jen fandit

JIHLAVA – Svět postižených a lidí bez handicapu se propojí v sobotu 25. června v Jihlavě na společné akci Hry bez hranic. Na deseti stanovištích čekají soutěžící různé sportovní disciplíny a chybět nebude ani exhibiční a hudební vystoupení. Zasoutěžit si bude moci každý.

Jedinečná akce, která nemá na Vysočině obdoby, odstartuje v areálu SK Jihlava na ulici Okružní v 10:00 hodin. „Je pro nás nesmírnou poctou pořádat sportovní hry pro klienty organizací napříč sociální oblastí, a tak jsme se rozhodli přizvat na tuto akci i širokou veřejnost. Chceme ukázat, že lidé s postižením se mohou a umí začlenit do běžné společnosti a jsou za to rádi,“ říká ředitel Domova Jeřabina Pelhřimov Petr Krčál.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Do sportovních aktivit se zapojí nejen přihlášené týmy organizací ze sociální oblasti, ale zasportovat si bude moci každý, kdo na akci zavítá. Na jednotlivých stanovištích bude možno vyzkoušet například petangue, florbal, badminton či stolní fotbal. Součástí programu budou také sportovní exhibice v podání vrcholových sportovců a hudební vystoupení. Finále pak bude patřit medailovému ceremoniálu a diskotéce.

Hry bez hranic finančně podporuje Kraj Vysočina. Vstup na akci je zdarma.