Plzeňský muzikál opět bodoval!

PLZEŇ – Divadlo J. K. Tyla opět potvrdilo, že plzeňští diváci na něj můžou být právem hrdí. Známe totiž výsledky každoroční ankety, kterou vyhlašuje portál i-divadlo.cz, o nejlepší divadelní inscenaci, nejoblíbenější divadlo a nejvýraznější herecké výkony! A jak to dopadlo?

Skvěle! V kategorii Nejlepší inscenace roku 2018 se umístil na báječném druhém místě muzikál Sweeney Todd – ďábelský lazebník z Fleet Street, v první desítce se také objevil komediální muzikál Donaha! O třetí místo v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon se dělí Jozef Hruškoci za roli Sweeneyho Todda a Pavel Režný za roli Sama Wheata v muzikálu Duch (Ghost The Musical). V kategorii Nejlepší ženský herecký výkon bodovala Stanislava Topinková Fořtová s rolí paní Lovettové, již ze zmiňovaného muzikálu Sweeney Todd, kterou diváci vynesli na krásné šesté místo. Nutno dodat, že na prvních pěti místech se v této kategorii umístily činoherní herečky. Divadlo J. K. Tyla bylo diváky oceněno na páté místo v kategorii nejoblíbenější divadlo!

Výroční anketa hodnotí divadla v celé České republice, resp. události, které s divadlem souvisí, a to v žánrech muzikál, činohra a alternativa.