Poznejte příběh okultisty a vyznavače černé magie ve filmu

VIMPERK – Kam až jste schopni zajít kvůli dosažení svého cíle? Pro vaše dobro doufám, že ne až k hraničím pekla. To byste dopadli stejně, jako Jiří Arvéd Smíchovský. Příběh tohoto okultisty a vyznavače černé magie je dodnes obestřen tajemstvím. Možná vám některá z nich poodhalí film Arvéd.

Přemýšleli jste někdy, kam až jsou lidé schopni zajít, aby dosáhli svého cíle? Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla. Za války jako nacistický konfident zachránil před koncentračním táborem Štěpána Plačka. Po válce se jejich role otáčí. Plaček splácí dluh a zařídí, že soud za spolupráci s nacisty nepožaduje pro Arvéda smrt, ale odsuzuje jej pouze na doživotí. Tím však vzájemné služby nekončí. Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům, zejména k usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu oplácí výhodami prominentního vězně a především Arvédovou největší drogou, tedy vzácnými okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven. Arvéd a Plaček rozehrávají nebezpečnou šachovou partii a hra o duši vstupuje do finále.

Vydejte se s herci Michalem Kernem a Sašou Rašilovem za významným hermetikem, okultistou, vyznavačem černé magie a mimořádně vzdělaným člověkem s geniální pamětí. Film Arvéd začíná v sále Městského kulturního střediska ve Vimperku 18. října ve 20 hodin.