Praha 5 plánuje v příštím roce nová místa ve školách

PRAHA – Na zvyšující se počty dětí ve třídách se rozhodla zareagovat Praha 5 a v příštím roce navýší kapacity v mateřské škole a školní jídelně Nad Palatou. Navýšení míst čeká i základní školu pod Žvahovem.

Po realizaci přístavby MŠ Nad Palatou, s pracovištěm Pod Lipkami, vzniknou dvě nové třídy, což umožní rozšíření kapacity o 56 míst. V mateřské školce tak bude možné v příštím roce od 1. září umístit 190 dětí. Další plánovanou investicí v této mateřince je navýšení kapacity školní jídelny, která zároveň zajišťuje stravování pro ZŠ a MŠ Grafická a bude tak schopná zajistit kapacitu o 56 míst, což je celkem 640 strávníků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Další možné navýšení kapacit v MŠ na Smíchově je výsledkem systematického plánovaní jak rozšiřovat předškolní zařízení, včetně stravování dětí. Zároveň jsem ráda, že kolegové v Radě tento návrh podpořili, říká starostka MČ Praha 5 Mgr. Renáta Zajíčková (ODS).

Na základní škole Pod Žvahovem je od 1. září příštího roku v plánu další rozvoj kapacity školy oproti roku 2022, kdy stávající místa již nestačí, proto ředitel školy požádal o navýšení na 380 žáků ze stávajícího počtu 330 dětí.

Pátá část má se základní školou Pod Žvahovem další velké plány, což je kromě zmíněných navýšení kapacit, také investiční akce, při níž dojde k rozsáhlé rekonstrukci školní jídelny, výdejny jídel i družiny na základní škole.