Prestižní titul Bezpečný podnik míří i na jih Čech

JIŽNÍ ČECHY – Titul Bezpečný podnik je prestižní ocenění, které uděluje Státní úřad inspekce práce a je udělován na čtyřleté období. Držitelů tohoto ocenění je v České republice pouhých 79 napříč všemi obory, přičemž v jižních Čechách je jich šest. V úterý 28. května proběhlo v Opavě slavnostní předávání těchto titulů.

Letos ho po třech letech a potřetí v řade obhájila Teplárna České Budějovice. Osvědčení potvrzuje, že se firma bezpečnosti práce a ochraně zdraví při práci systematicky věnuje a tyto procesy zvládá na vysoké úrovni.

„Proces certifikace programu Bezpečný podnik je velmi náročný a inspektoři nekompromisní, protože jde o bezpečnost práce, požární ochranu a životní prostředí. Je to ale i inspirativní, protože program pomáhá významně redukovat provozní slepotu a případnou pohodlnost. Tedy lidské vlastnosti, které jsou v našem provozu významného energetického podniku velmi nebezpečné,“ říká Tomáš Kollarczyk, místopředseda představenstva teplárny. Podle něho proto výsledek takového úsilí rozhodně stojí za to, neboť jde o zdraví zaměstnanců. „Bez jejich aktivního přístupu by obhajoba určitě nebyla myslitelná,“ dodává.

Prestižní titul Bezpečný podnik po třech letech a potřetí v řade obhájila Teplárna České Budějovice (zdroj Teplárna ČB)

Městská teplárna první titul získala již v roce 2016. Nyní se k němu opět vrátila, a to s novými pravidly řízení, jejichž cílem je trvalé zlepšování, zahrnující i výrobu, vzdělávání zaměstnanců nebo vztahy se zákazníky.