Přijďte pomoci a také se pobavit na Den za obnovu lesa

KRÁLOVÉHRADECKO – Již tuto sobotu si můžete v lesnickém areálu Hájemství u nádrže Les Království vyzkoušet práci v lese. Můžete sázet stromky, nebo si jen užít doprovodný program, který je vhodný pro celou rodinu.  Čekají vás ukázky pěvců či sov, přibližování dříví koňmi, sběru semen ze stojících stromů, měření dříví a stromů.

„Akce je pro celou rodinu, děti i dospělé, seniory, kamarády, zájmové skupiny i páry, zkrátka pro lidi, kteří chtějí tuhle říjnovou sobotu strávit venku, udělat něco pro les a pro sebe, pobavit se, trochu unavit a něco dozvědět. Doporučujeme s sebou pracovní rukavice a pevnou obuv, pokud bude chtít sázet,“ říká za Lesy České republiky Zuzana Hanušová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místě se budou sázet stromky, stavět oplocenka a provádět další lesnické práce. V doprovodném programu uvidíte stromolezce sbírat semena ze stojících stromů, dozvíte se, jak se měří dříví a taky všechno o ochraně lesa – třeba před zvěří nebo škůdci. Při letošní vydařené houbařské sezóně určitě zaujme mykologická poradna, na místě budou i včelaři. Děti čeká zábavná stezka s úkoly a nikdo určitě nepohrdne ochutnávkou regionálních dobrot.

Akce se uskuteční v sobotu 15. října 2022 od 10 do 16 hodin.

Další informace o akci se dozvíte zde.