Prudké samovznícení auta u Sušice donutilo řidiče k rychlému úniku

SUŠICKO – Do nezáviděníhodné situace se dostal řidič auta značky Fordu Focus, který dnes krátce před devátou ráno projížděl Petrovicemi na Sušicku. Kdyby jen před okamžikem tušil, jaké horké chvíle ho čekají.

Podle slov řidiče během jízdy najednou z ničeho nic začal z kabinového topení vycházet dým. „Zaskočený muž zastavil a kvapně Ford opustil. Během krátké chvilky došlo k rychlému zvýšení intenzity požáru. Byl zasažen celý prostor kabiny, požár se rozšiřoval do motoru a na zadní levé kolo. K tomu všemu se auto začalo samo rozjíždět z mírného svahu až dojelo při levém okraji silnice na úroveň obytného domu č.p. 92, kde se naštěstí zastavilo. V době samovolné jízdy hořící auto právě míjelo nákladní cisternové vozidlo firmy Vodospo s.r.o. Klatovy, převážející pitnou vodu,“ popsal podrobně situaci mluvčí hasičů Petr Poncar.

Prvotní hasební zásah provedl řidič cisternového nákladního vozidla firmy Vodospol s.r.o Klatovy, který se jedoucímu hořícímu autu duchapřítomně vyhýbal k levému okraji a zabránil tak srážce. „Muž zastavil, rozvinul hadici, která je ve výbavě cisterny a po zapnutí čerpadla začal hořící osobák hasit. Díky pohotovému zásahu se mu podařilo výrazně snížit intenzitu požáru a zabránil jeho rozšíření na další objekty. Škoda byla vyčíslena na třicet tisíc korun,“ dodal mluvčí hasičů.

Zdroj: HZS