Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu dálnice D55 v úseku Moravský Písek – Bzenec

HODONÍN – Ředitelství silnic a dálnic v úterý zahájilo poklepem na základní kámen výstavbu dálnice D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem.

Společně s dálničními úseky mezi Babicemi a Moravským Pískem je tak nyní v realizaci souvislý jednadvacetikilometrový úsek D55. „Nový čtyřkilometrový dálniční úsek D55 nahradí kapacitně již nedostačující silnice II/427 a I/54 a odvede tranzitní dopravu z Moravského Písku, což přinese místním obyvatelům zásadní zlepšení životního prostředí. Přesun dopravy na čtyřpruhovou směrově rozdělenou komunikaci zvýší také bezpečnost řidičů. Trasa dálnice povede samozřejmě mimo zastavěné území, díky čemu bude doprava pro řidiče výrazně plynulejší a také bezpečnější,“ představil novou dálniční stavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Součástí stavby je také mimoúrovňová křižovatka Bzenec, tři mosty, jeden ekodukt pro migraci zvěře a protihlukové stěny o celkové délce 1,2 km. Po svém dokončení bude D55 tvořit jednu z páteřních komunikací dálniční sítě, která propojí sídelní oblasti střední, jihovýchodní a jižní Moravy. Zároveň nahradí stávající silnici I/55, jejíž kapacita je již nedostatečná a nevyhovuje současné intenzitě provozu. D55 povede od  Olomouce kolem Přerova, Hulína a Otrokovic, kde bude prostřednictvím dálnice D49 napojeno také krajské město Zlín. Přes úseky kolem Uherského Hradiště, Bzence a Hodonína bude D55 v budoucnu u Břeclavi napojena na dálnicí D2. Po dokončení bude její celková délka 100 km.