Rekonstrukce nádraží je v plném proudu, Vsetín se chystá na dopravní omezení

VSETÍN – Jelikož rekonstrukce železniční stanice a přeměna před a zanádražního prostoru vstupuje do hlavní etapy, Vsetíňané musí počítat s dopravními komplikacemi. Ty odstartují již za pár dní.

Momentálně probíhá stavba dopravního terminálu, který nahradí stávající budovu Českých drah. V sousedství vyroste parkovací dům, ke kterému začne firma budovat vodovodní přípojku. To si ve dnech 24. října až 13. listopadu vyžádá uzavření jednoho jízdního pruhu části ulice U Hřiště v prostoru pod věžovým domem. Provoz bude veden jednosměrně od ulice Smetanova k Nádražní. Od 28. října bude uzavřen prostor bývalé zbrojovácké železniční vlečky naproti autobusovému nádraží. Řidiči ho nyní využívají k odstavení svých vozidel.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od 14. listopadu do 5. prosince bude stavební technika odstraňovat štětové stěny. „To si vyžádá svedení provozu na Nádražní ulici v prostoru mezi vlakovým nádražím a Smetanovou obchodní galerii do jednoho jízdního pruhu a zjednosměrnění směrem od polikliniky k Nadjezdu pionýrů,“ přiblížil starosta Růžička. V polovině prosince přestane fungovat parkoviště mezi třetím a čtvrtým pásem nástupišť na autobusovém nádraží.

Aby tato omezení pro obyvatele nebyla přílišnou komplikací, město chystá několik způsobů řešení. Na atletickém oválu na Ohradě plánuje záchytné parkoviště, pro místní žijící v centru připravuje rezidentní parkování. To vznikne v Kolonce a bude určeno primárně pro rezidenty. Systém by měl být zaveden příští rok.