Řidič ignoroval výstražná světla a vjel s autem pod vlak

Foto: Policie ČR

KROMĚŘÍŽSKO – Výstražné červené světlo a zvuk zabezpečovacího zařízení ignoroval dnes ráno devětadvacetiletý řidič škodovky. Střet s projíždějícím vlakem pro něj skončil převozem do nemocnice.

K havárii došlo krátce před pátou ráno na železničním přejezdu mezi obcemi Zdounky a Troubky na Kroměřížsku. „Devětadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia vjel na přejezd v době, kdy blikala červená světla a zároveň se ozýval přerušovaný zvuk zabezpečovacího zařízení. V tu chvíli tudy projížděl osobní vlak ze Zborovic. Došlo ke střetu,“ přiblížila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strojvůdce ani cestující ve vlaku zranění neutrpěli. Řidiče škodovky převezli záchranáři do Kroměřížské nemocnice. „Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Celková škoda se vyšplhala na 186 tisíc korun,“ dodala Balášová s tím, že nehodu policisté stále vyšetřují.