Řidič na Tachovsku měl 2,96 promile: Narazil do dětského kočárku!

Tachovsko – To, co se přihodilo včera ve večerních hodinách ve Stříbře, je odstrašující případ pro ty, kteří si s alkoholem v krvi sedají za volant. Velmi otřesné chvíle si  tam během okamžiku prožila osmadvacetiletá žena.

Ta zaparkovala svoje auto Škoda Octavia combi za pravým okrajem silnice v Gagarinově ulici a právě v okamžiku, kdy vyložila dětský kočárek, se to stalo. Najednou se vyřítilo auto Opel Zafira, najelo na pravý okraj silnice a narazilo přímo do přední části kočárku. Vyděšená maminka ve chvíli, kdy došlo k nárazu, právě držela v jedné ruce kočárek, ve druhé své malé dítě. Jenom dílem velkého štěstí při tom nedošlo k vážným zraněním. Po nárazu řidič pokračoval dál v jízdě a zastavil až po několika metrech.

Poškozená žena událost oznámila stříbrským policistům, kteří na místo přijeli a s dvaačtyřicetiletým řidičem provedli dechovou zkoušku. Její výsledek byl pozitivní. Přístroj naměřil nejprve 2,96 promile alkoholu. Opakovaným měřením pak byly zjištěny hodnoty 2,99 a 2,95 promile. „Řidič byl převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Muž totiž uvedl, že část alkoholu požil před nehodou a větší množství vypil až po nešťastné události. Výsledky lékařského vyšetření a odběrů krve, na které dopravní policisté nyní čekají, potvrdí či vyloučí řidičovo tvrzení. Oznamovatelka si stěžovala na bolest pravé ruky, ve které kočárek v době nárazu držela, a tak byla z místa převezena do nemocnice na vyšetření,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.