Řidič se po silnici na Slovácku řítil rychlostí přes 200 km/h

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Hned dva řidiči na Slovácku si v minulém týdnu zřejmě spletli silnici I/50 se závodní dráhou. Jednomu z nich přitom policisté naměřili přes 200 km/h.

Řidič vozidla Audi projížděl ve středu krátce před devátou večer obcí Podolí. „Policisté mu v místě, kde je povolená nejvyšší rychlost 90 km/h, naměřili neuvěřitelných 204 km/h. Po zastavení vozidla policisté zjistili, že za volantem sedí osmadvacetiletý muž z Uherskobrodska, který se dopravního přestupku nedopustil poprvé,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O něco nižší rychlost naměřili hned na druhý den řidiči BMW. „I jemu na pedálu zřejmě ztěžkla noha, a tak se stalo, že když večer projížděl kolem Uherského Brodu, ručička na tachometru se vyšplhala na 171 km/h,“ řekla Šabatová.

Oba svým jednáním porušili ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, a dopustili se tak přestupku. Zodpovídat se za to budou muset před správním orgánem.

Foto: Policie ČR