Řidič smetl na Prostějovsku chodce

Místo nehody, foto Policie ČR

PROSTĚJOVSKO – V sobotu večer se stala nehoda ve Vrchoslavicích na Prostějovsku. Řidič jel po hlavní a při odbočování na Němčice nad Hanou přehlédl za tmy chodce, který vedl kolo a pravděpodobně silnici přecházel. Chodec skončil se zraněním v prostějovské nemocnici. 

V sobotu před 19:00 hodinou se stala nehoda ve Vrchoslavicích na Prostějovsku. Řidič v Renaultu jel po hlavní ve směru od Mořic. Na křižovatce odbočil vlevo na vedlejší silnici směrem na Němčice nad Hanou. Při odbočování přehlédl chodce, který vedl jízdní kolo a pravděpodobně silnici přecházel. “Po nárazu skončil chodec na zemi a se zraněními byl převezen do prostějovské nemocnice,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Dechová zkouška u řidiče byla negativní, u chodce byl nařízen odběr krve v nemocnici. Míru zavinění nehody policie šetří. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 10 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.