Řidič srazil muže na Vsetínsku a ujel, ten zraněním podlehl

Ilustrační foto

VSETÍNSKO – Tragicky skončila nehoda, ke které došlo ve Francově Lhotě na Vsetínsku. Neznámý řidič tu srazil šedesátiletého muže a z místa nehody ujel. Zraněného chodce se bohužel nepodařilo oživit.

Zakrváceného muže ležícího na silnici nalezla v pondělí večer krátce před půl jedenáctou hlídka střežící pohraniční oblast. „I přes okamžitě zahájenou resuscitaci se šedesátiletého muže nepodařilo oživit a ten tedy na místě zemřel. Vše nasvědčuje tomu, že úmrtí předcházel střet s neznámým automobilem, který řídil dosud neznámý řidič. Přesnou příčinu úmrtí ovšem objasní až nařízená soudní pitva,“ sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Případ ve spolupráci s dopravními policisty šetří vsetínští kriminalisté, kteří žádají o spolupráci i veřejnost. „K nehodě došlo nedaleko odbočky k místnímu kostelu, a to zřejmě v době od 21:30 do 22:20. V tomto časovém úseku obcí projížděl minimálně jeden automobil a kriminalisté žádají případné svědky o informace, které by vedly k vypátrání automobilu, potažmo jeho řidiče. Je pravděpodobné, že automobil bude mít od včerejšího večera poškozenou přední část vozu,“ prozradil Jaroš.

Řidič je nyní podezřelý z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Za to mu hrozí až šest let za mřížemi.