Řidič v Zašové nedobrzdil a naboural auto před sebou. Výsledkem byli dva zranění

VSETÍNSKO – Řidiči jedoucí po hlavním tahu mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm museli v pátek vpodvečer počítat s omezením provozu. V Zašové se totiž střetla dvě auta jedoucí za sebou. „Dva účastníci byli s lehkými zraněními převezeni na ošetření,“ informoval policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Dvaašedesátiletý řidiči Peugeotu jel v pět vpodvečer od Valašského Meziříčí. „V obci Zašová na silnici I/35 ale nestihl reagovat na před ním v koloně jedoucí osobní vozidlo Suzuki. Došlo ke střetu těchto vozidel,“ popsal Malcharczik.

U nehody zasahovali hasiči z Valašského Meziříčí i Rožnova. „Hasiči z jednoho vozidla vyprostili zraněnou řidičku na páteřní desce bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení a předali ji do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje,“ sdělil mluvčí hasičů Roman Žemlička. Poté provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sypkou sorpční látkou.

Policisté provedli u řidiče Peugeotu i sedmačtyřicetiletého řidiče Suzuki dechovou zkoušku. Ta byla u obou negativní. „Škoda na vozidlech přesáhla dohromady dvě stě tisíc korun. Na vozidle Suzuki činí osmdesát tisíc korun, na druhém autě sto padesát tisíc korun,“ shrnul Malcharczik.

Foto zdroj: Policie ČR