Řidič vjel na červenou a srazil chodkyni na Okružní. Trojice dětí šla pro pomoc

ZLÍN – Na křižovatce ulic Okružní – Slunečná ve Zlíně došlo včera v podvečer k vážné dopravní nehodě. „Jedenáct minut po osmnácté hodině se na blízkou služebnu Městské policie Zlín dostavila trojice dětí, které strážníkům z okrsku Jižní Svahy událost oznámily. Hlídka MP Zlín se proto ihned přemístila na dané místo, kde zjistila, že došlo ke střetu osobního motorového vozidla s chodkyní, která přecházela vozovku po přechodu pro chodce,“ popsal mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

Podle výpovědi svědků bylo zjištěno, že žena vstoupila na přechod na zelený signál a devětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu vjel do křižovatky na červenou. Strážníci společně se svědky poskytli jedenačtyřicetileté ženě první pomoc a vyrozuměli složky IZS. „Při střetu s vozidlem žena utrpěla krvácivá poranění v oblasti hlavy a stěžovala si na intenzivní bolest kyčle,“ uvedl Janík.

Na místě nehody se nacházel také pes zraněné ženy. „Toho strážníci předali kolegovi z odchytové služby, který jej poté předal do péče rodinným příslušníkům,“ dodal Janík. Ženu následně převezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice. Dalšího šetření nehody se ujala Policie ČR.