Rozbitá tramvajová trať v Táborské ulici projde obnovou

BRNO – Celkem 296 metrů kolejí v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Gajdošova a Otakara Ševčíka se dočká rekonstrukce. Práce za 18 milionů potrvají do konce října.

„Technický stav tramvajové trati a zejména povrchu vozovky v ulici Táborská vyžaduje opravu, kterou nelze odkládat na další léta. I přes energetickou krizi se nám podařilo vyčlenit prostředky pro její realizaci, která potrvá od konce září do konce října,“ sdělil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. V úseku dojde k výměně opotřebovaných kolejnic, nainstalují se nové pryžové bokovnice, položí antivibrační rohože a silnice získá nový asfalt.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V průběhu rekonstrukce nepojedou linky na trase Otakara Ševčíka – Dělnický dům, Tramvajová linka 9 bude v provozu v polookružní z Lesné do centra a zpět. V centru pojede z Moravské náměstí přes Malinovského náměstí k Hlavnímu nádraží a zpět po své trase přes Náměstí Svobody směr Lesná, Čertova rokle. Spoje tramvajové linky 10 běžně ukončené v zastávce Geislerova budou prodlouženy do smyčky Novolíšeňská, aby byla obsloužena větší část Židenic, resp. sídliště Juliánov. Autobusové linky 55 a 75 budou mezi zastávkami Gajdošova – Špačkova odkloněny přes zastávky Otakara Ševčíka, Krásného a Podlomní. Autobusové linky 58 a N97 budou mezi zastávkami Gajdošova – Juliánov odkloněny přes zastávky Otakara Ševčíka, Krásného, Podlomní a Dělnický dům. Autobusová linka 78 bude odkloněna do zastávky Životského, kde nahradí linku 9 v části ulice Táborské. Dočasně vynechá zastávky Židenice, nádraží, Stará osada a Gajdošova. Naopak obslouží zastávky Životského, Geislerova, Buzkova, Otakara Ševčíka, Krásného, Podlomní a Dělnický dům. Noční autobusová linka N89 bude mezi zastávkami Masná – Špačkova odkloněna přes zastávky Životského, Geislerova, Buzkova, Otakara Ševčíka, Krásného a Podlomní. Stejnou trasou bude mezi zastávkami Otakara Ševčíka – Juliánov odkloněna také noční autobusová linka N98.