Silnice I. třídy prochází o prázdninách opravami. Kde počítat s dopravními omezeními?

ZLÍNSKÝ KRAJ – Silničáři se během letních prázdnin vrhli do práce hned na několika silnicích I. třídy ve Zlínském kraji. S omezeními se mohou řidiči setkat třeba ve Zlíně, v buchlovských kopcích nebo na průtahu Kunovicemi. O plánovaných opravách informovala mluvčí zlínské správy Ředitelství silnic a Dálnic ČR Lucie Trubelíková.

V průběhu týdne se silničáři přesunou na druhou stranu silnice I/49 v centru Zlína u odbočky do Prštného. Řidiči budou opět projíždět jedním jízdním pruhem v každém směru, tedy v režimu 1 + 1. „Počasí nám zatím příliš nepřeje, dokončení prací se bohužel o několik dní posune. Dnes dokončíme práce ve směru z Otrokovic do Zlína. Děkujeme za pochopení a trpělivost!“ vzkázala Trubelíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Opravami prochází most přes Potok Sovík na silnici I/35 u Rožnova pod Radhoštěm. Řidiči projíždějí po neopravované polovině mostu. Oprava potrvá do podzimu.

Proti sesuvu se zajišťuje svah na silnici I/57 před obcí Lidečko. Předpoklad dokončení prací je v listopadu.

Stavba I/55 „Kunovice, průtah – dopravně bezpečnostní opatření“, která začala v červnu 2021, míří do finiše. „Od 1. srpna zde budou řidiči opět projíždět bez omezení. Rekonstrukcí a rozšířením silnice docílíme zvýšení bezpečnosti provozu a posílení kapacity silničního průtahu,“ uvedla Trubelíková.

Dokončuje se také oprava povrchu vozovky na silnici I/55 mezi Tlumačovem a Otrokovicemi. „Už jen doděláváme dopravní knoflíky a směrové sloupky. Tyto práce už provoz neomezují,“ dodala mluvčí.

V buchlovských kopcích na silnici I/50 u odbočky na Staré Hutě silničáři budují opěrnou zeď, tři propustky a následně se pustí do opravy jízdního pruhu ve směru na Brno. Provoz je zachován obousměrný, rychlost je snížená na 50 km/h. Práce by měly skončit na podzim.

Které opravy čekají řidiče v nejbližší době?

Už brzy začne výměna povrchu vozovky na průtahu obcí Bystřička na silnici I/57. Práce na kilometrovém úseku odstartují v pondělí 18. července a skončí nejpozději za dva měsíce. „Po celou dobu budou řidiči Bystřičkou projíždět kyvadlově na semafory. Na tuto akci následně chceme navázat opravou silnice I/57 v úseku Valašské Meziříčí – Podlesí – Bystřička,“ oznámila Lucie Trubelíková.

Hlavní stavební práce na rampě Mostecká ve Vsetíně na silnici I/69 započnou začátkem srpna. Vybudují se zde dvě nové křižovatkové větve frekventované křižovatky silnic I/57 a I/69. Cílem je zvýšení bezpečnosti v úseku, kde často dochází k nehodám s tragickými následky.

Začátkem srpna chtějí silničáři také opravovat silnici I/50 v úseku Starý Hrozenkov (vodní nádrž) – státní hranice. „Přesný termín zahájení prací a související dopravní omezení řidičům včas sdělíme,“ ujistila Trubelíková.

Foto: ŘSD ČR