Silnice v Ratajích se bude opravovat za úplné uzavírky

KROMĚŘÍŽSKO – Silničáři se plánují pustit do rekonstrukce části průjezdu obcí Rataje na Kroměřížsku. Práce na úseku o délce 214 metrů budou probíhat za úplné uzavírky, motoristé proto musí místo objet přes Šelešovice, Zdounky a Nětčice.

Opravovaný úsek silnice III/43223 začíná na okraji obce ve směru od Šelešovic a končí u křižovatky se silnicí III/43215, tedy v odbočení na Nětčice. Dojde tu ke kompletní výměně konstrukce vozovky včetně sanace podloží, šířka komunikace se sjednotí na 6 metrů a vybuduje se betonová přídlažba. Odvodnění zajistí podélný a příčný spád, přičemž voda bude odtékat podél obrub do nových dešťových vpustí. Obnoví se také svislé dopravní značení.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Práce budou probíhat od 8. srpna do konce října za úplné uzavírky. Objízdná trasa pro všechny vozidla povede po silnicích II/432, III/42825, III/42817 a III/43215 po trase Šelešovice – Zdounky – Nětčice. Opravy vyjdou na 7,2 milionu korun.

Foto: RSZK